Pacea Domnului tuturor,

Cunoastem cu totii starea de criza creata de acest coronavirus si noi recomandari sunt comunicate in fiecare zi!

Duminica, 15 Martie, Corona Task Force a anuntat recomandarile lor printre care suspendarea intalnirilor publice cu 50 ori mai multe persoane pentru urmatoarele 8 saptamani, adica pana in 10 Mai!

In statul nostru, Guvernorul Whitmer a inchis toate scolile publice pana in 5 Aprilie si toate intalnirile in restaurante, baruri si sali de sport pana la noi directii!

Luni, Martie 16, Presedintele Trump a anuntat recomandarile oficialitatilor medicale: suspendarea ori amanarea tuturor intalnirilor a 10 ori mai multe persoane pt. urmatoarele 15 zile, adica pana la 31 Martie.

Toate aceste recomandari au in vedere incetinirea extinderii acestui virus pt. protectia celor mai vulnerabili dintre noi.

Superintendentul General AoG Doug Clay, Asistentul Suprintendentului General Rick Dubose, Secretarul General Donna Barret si Consulul Legal Richard Hammar a avut o intalnire online cu Superintendentii Districtelor AoG solicitand alinierea la recomandarile guvernamentale pt. binele tuturor si pt. a limita expunerea la raspundere pt. nerespectarea acestor recomandari.

Toate aceste lucruri afecteaza si biserica noastra!

Nu este prima data in istorie cand se intampla lucruri de genul acesta. Mai jos sunt cateva remarci trimise the Superintendentul AoG MI:

While a disruption of this magnitude is new, it is not without precedent:

General Superintendent Doug Clay mentioned that the entire General Council was shut down for approximately 2 years during the Spanish Flu epidemic in 1918. We were only 4 or 5 years old at the time as a movement. An estimated 50 million people died worldwide and 675,000 in the US.

In my lifetime, we have faced the Swine Flu, Asian Flu, Hong Kong Flu (which I contracted as a 17 year old college freshman), and SARS to mention a few. I am old enough to remember a “quarantine sign” on a neighbor’s house due to the measles.

And … It is not new regarding how the Early Church originally began/grew/increased. Many of our brothers and sisters in the “under-ground church” around the world today do not meet in large gatherings due to the geo-political realities they face.

In Romani 13, Cuvantul Domnului ne invata ca autoritatea/stapanirea a fost randuita de Dumnezeu si este slujitorul lui Dumnezeu pt. binele tau.

Romani 13 – Supunerea faţă de stăpânire

1 Oricine să fie supus stăpânirilor celor mai înalte, căci nu este stăpânire care să nu vină de la Dumnezeu. Şi stăpânirile care sunt au fost rânduite de Dumnezeu. De aceea, cine se împotriveşte stăpânirii se împotriveşte rânduielii puse de Dumnezeu, şi cei ce se împotrivesc îşi vor lua osânda. Dregătorii nu sunt de temut pentru o faptă bună, ci pentru una rea. Vrei dar să nu-ţi fie frică de stăpânire? Fă binele şi vei avea laudă de la ea. El este slujitorul lui Dumnezeu pentru binele tău. Dar, dacă faci răul, teme-te, căci nu degeaba poartă sabia. El este în slujba lui Dumnezeu, ca să-L răzbune şi să pedepsească pe cel ce face rău. De aceea trebuie să fiţi supuşi nu numai de frica pedepsei, ci şi din îndemnul cugetului.

Ca urmare, aseara, impreuna cu fratii din Bordul Pastoral am agreat in a suspenda intalnirile din cadrul bisericii incepand de astazi pana la noi directii.

Aceasta nu inseamna ca ne pierdem relatia cu Dumnezeu… aceasta inseamna in termini simpli ca ne mutam acasa si ne centram inimile pe Domnul… studiind si meditand la Cuvantul Domnului si petrecand timp in rugaciune cu familiile noastre. Domnul sa ne ajute!

Spune-am feciorilor mei zilele trecute ca asa a fost in vremea copilariei mele… In majoritatea serilor, copii si parinti, eram acasa si ne petreceau timpul in rugaciune, cantare si in Cuvant! Nici macar televizorul nu era o problema (pt. cei ce il aveau!) ca se lua curentul! De social media nici ne se punea problema!

Ca atare, acuma avem timp sa petrecem timp in rugaciune, cantare si Cuvant cu familiie noastre! Domnul sa ne ajute!

Vom incerca sa continuam lucrarea de Caticheza cu intalniri on-line. Tinerii vor cauta o posibilitate de intalnire asemanatoare. De asemenea investigam posibilitatea inregistrarii ori transmiterii live a unor servicii viitoare, mai ales daca aceaste recomandari vor fi extinse. Vom comunica mai multe detalii odata intelese aceste posibilitati!

Continuam sa ne rugam Domnului:

  • ca frica/panica/ingrijorarea sa nu cuprinda fiintele nici unuia dintre noi
  • pt. generatia tanara – e ceva nou pt. ei
  • pt. generatia mai in varsta – posibil risc mai mare pt. ei
  • ca Domnul sa faca o minune si acest virus sa dispara cat mai curand

Filipeni 4 Nu vă îngrijoraţi de nimic, ci, în orice lucru, aduceţi cererile voastre la cunoştinţa lui Dumnezeu, prin rugăciuni şi cereri, cu mulţumiri. Şi pacea lui Dumnezeu, care întrece orice pricepere, vă va păzi inimile şi gândurile în Hristos Isus.

Ma rog Domnului ca odata iesiti din aceasta “stare de criza” creata de acest virus credinta noastra in Domnul sa fie mai puternica ca oricand in viata noastra!

Domnul sa fie cu noi!

Cu dragoste al vostru frate in Domnul,

John Emanuel Fazecas
248 760 1558

Sa ne rugam unii pentru altii!